divendres, 17 de juny del 2011

Fukushima: molt pitjor del que et penses

Els experts científics creuen desastre nuclear de Japó a ser molt pitjor que els governs estan revelant al public

"Fukushima és la major catàstrofe industrial de la història de la humanitat", va dir Arnold Gundersen, un expresident de la indústria nuclear vice, Al-Jazira.

9.0 Japó terratrèmol el 11 de març va causar un enorme tsunami que va afectar els sistemes de refrigeració en el (TEPCO) planta nuclear de la Tokyo Electric Power Company a Fukushima, Japó. També va donar lloc a explosions d'hidrogen i crisi reactor que va obligar a evacuacions de persones que viuen en un radi de 20 km de la planta.

Gundersen, un operador de reactor de llicència amb 39 anys d'experiència en enginyeria nuclear d'energia, gestió i coordinació de projectes a 70 centrals nuclears en tot els EUA, diu que la planta nuclear Fukushima és probable que tingui nuclis dels reactors més exposats que es creu comunament.

"Fukushima té tres reactors nuclears exposats i quatre nuclis de combustible exposats", va dir, "Vostè probablement té l'equivalent a 20 nuclis dels reactors nuclears a causa dels nuclis de combustible, i tots ells estan en desesperada necessitat que s'està refredant, i no hi ha manera que es refredi de manera efectiva. "

TEPCO ha estat la polvorització d'aigua en diversos dels reactors i els nuclis de combustible, però això ha conduït a problemes encara més grans, com la radiació que s'emet a l'atmosfera en vapor i s'evapora l'aigua del mar -, així com la generació de centenars de milers de tones d'alta activitat aigua de mar que ha de ser eliminats.

"El problema és com evitar que es refredi", va dir Gundersen. "Ells estan abocant a l'aigua i la pregunta és què faran amb les escombraries que surt d'aquest sistema, ja que contindrà el plutoni i l'urani. On es posa l'aigua?"

Tot i que la planta s'ha apagat, els productes de fissió, com l'urani segueixen generant calor, pel que requereixen de refrigeració.

"Els combustibles són ara una massa fosa a la part inferior del reactor", va afegir Gundersen. "TEPCO anunciar que hi havia un fos a través. A fondre és quan el combustible cau al fons del reactor, i un fos a través de mitjans que s'ha fos a través d'algunes capes. Aquesta taca és molt radioactiu, i ara té l'aigua en la part superior de la ella. L'aigua recull una enorme quantitat de radiació, de manera que afegeix més aigua i va generar centenars de milers de tones d'aigua d'alta activitat. "

Científics independents han estat el control de la ubicació dels radioactius "punts calents" de tot Japó, i els seus resultats són desconcertants.

"Tenim 20 nuclis nuclear exposat, les piscines de combustible tenen diversos nuclis cada un, que és 20 vegades el potencial de ser alliberat de Txernòbil", va dir Gundersen. "Les dades que estic veient demostra que estem trobant els punts calents més lluny del que havia de Txernòbil, i la quantitat de radiació en molts d'ells va ser la quantitat que va causar àrees a ser declarades de ningú terra de Txernòbil. Estem veure quilòmetres quadrats que es troben 60-70 quilòmetres del reactor. No es pot netejar tot això. Encara tenim senglar salvatge radioactiu a Alemanya, 30 anys després de Txernòbil ".

Monitors de radiació per als nens

Nuclears del Japó seu de Resposta a Emergències finalment va admetre aquest mes que els reactors 1, 2 i 3 a la planta de Fukushima experimentat fusions complet.

TEPCO anunciar que l'accident probablement llançat més material radioactiu en el medi ambient de Chernobyl, de manera que és el pitjor accident nuclear de la història.

Mentrestant, un assessor dels residus nuclears per al govern japonès va informar que al voltant de 966 quilòmetres quadrats prop de l'estació d'energia - una àrea d'aproximadament 17 vegades la mida de Manhattan - és probable que ara inhabitable.

Als EUA, el metge de Janette Sherman MD i epidemiòleg Joseph Mangano va publicar un assaig aclarir un augment del 35 per cent de la mortalitat infantil a les ciutats del nord-oest que es va produir després de la crisi Fukushima, i bé pot ser el resultat de la pluja radioactiva de la central nuclear afectada.

Les vuit ciutats incloses en l'informe són les de Sant Josep, Berkeley, San Francisco, Sagrament, Santa Creu, Portland, Seattle, i Boise, i el termini de l'informe s'inclouen les deu setmanes immediatament posteriors al desastre.

"No és i ha de ser la preocupació pels joves estiguin exposats, i el govern japonès donarà als monitors de radiació per als nens", el Dr MV Ramana, un físic amb el Programa de Ciència i Seguretat Global de la Universitat de Princeton que s'especialitza en temes de l'energia nuclear de seguretat, va dir a Al Jazeera.

Dr Ramana va explicar que ell creu que l'amenaça de la radiació primària segueix sent sobretot per als residents que viuen aquí a 50 quilòmetres de la planta, però va afegir:. "No seran les àrees fora de la zona de 20 quilòmetres d'evacuació obligatòria del govern japonès, on la radiació és més alta perquè pugui significa que les zones d'evacuació en aquestes zones també. "

Gundersen assenyala que la radiació molt més s'ha llançat a l'assenyalada.

"Es torna a calcular la quantitat de radiació alliberada, però la notícia no és realment parlant d'això", va dir. "Els nous càlculs mostren que a la primera setmana de l'accident, van llançar 2,3 vegades més radiació que ells pensaven que va publicar en els primers 80 dies."

D'acord amb Gundersen, els reactors exposats i nuclis de combustible continuen per alliberar microns de cesi, estronci, i els isòtops del plutoni. Aquests es coneixen com "partícules calentes".

"Estem descobrint que les partícules calentes a tot arreu al Japó, fins i tot a Tòquio", va dir. "Els científics estan trobant aquests a tot arreu. En els darrers 90 dies aquestes partícules calentes han seguit baixant i es dipositen en altes concentracions. Molta gent va a recollir en aquests filtres d'aire del cotxe motor."

Filtres d'aire dels automòbils radioactius en prefectura de Fukushima i Tòquio són comuns, i diu que les seves fonts de Gundersen troben els filtres d'aire radioactiu en l'àrea de Seattle dels EUA també.

Les partícules calentes-hi finalment poden conduir al càncer.

"Aquests s'encallen en els pulmons o el tracte gastrointestinal, i són un irritant constant", va explicar, "" Un cigarret no et porta, però amb el temps que ho fan. Aquestes [les partícules calentes] poden causar càncer, però pot t mesurar-los amb un comptador Geiger. És evident que la gent a la prefectura de Fukushima ha inhalat una gran quantitat d'aquestes partícules. És evident que la part superior Costa Oest dels EUA té la gent es vegi afectat. Aquesta àrea va ser colpejat bastant forta a l'abril ".

Culpar als EUA?

En reacció a la catàstrofe de Fukushima, Alemanya és l'eliminació de la totalitat dels seus reactors nuclears durant la pròxima dècada. En un referèndum votació aquest dilluns, el 95 per cent dels italians van votar a favor del bloqueig d'un renaixement nuclear al seu país. Una enquesta d'un diari recent al Japó mostra que gairebé tres quartes parts dels enquestats a favor d'una eliminació gradual de l'energia nuclear al Japó.

Per què no han sonat les alarmes sobre l'exposició a la radiació als EUA?

Operador nuclear Exelon Corporation ha estat un dels donants, Barack Obama, la campanya més gran, i és un dels grans empresaris a Illinois, on Obama era senador. Exelon ha donat més de 269.000 dòlars per les seves campanyes polítiques, fins al moment. Obama també va nomenar Exelon CEO John Rowe a la seva Comissió d'Alt Nivell sobre el futur nuclear dels Estats Units.

Dr Shoji Sawada és un físic de partícules teòriques i professor emèrit de la Universitat de Nagoya a Japó.
Està preocupat pels tipus de centrals nuclears al seu país, i que la majoria d'ells són de disseny dels EUA.

"La majoria dels reactors al Japó van ser dissenyats per companyies dels EUA que no es preocupa pels efectes dels terratrèmols", va dir el Dr Sawada Al-Jazira. "Crec que aquest problema s'aplica a totes les centrals nuclears al Japó."

L'energia nuclear per produir electricitat al Japó és un producte de la política nuclear dels EUA, cosa que el Dr Sawada se sent és també un component important del problema.

"La majoria dels científics japonesos en aquest moment, a mitjans de 1950, va considerar que la tecnologia de l'energia nuclear en el desenvolupament o no prou establertes, i que era massa aviat per posar en pràctica", va explicar. "El Consell recomanar als científics del Japó, el govern japonès no utilitzar aquesta tecnologia, però, però el govern va acceptar utilitzar l'urani enriquit per alimentar centrals nuclears, i va ser sotmès per tant a la política de govern dels EUA".

Als 13 anys d'edat, el Dr Sawada experimentat l'atac nuclear d'EUA contra Japó des de casa, situada a 1.400 metres del hipocentre de la bomba d'Hiroshima.

"Crec que l'accident ha causat Fukushima els japonesos a abandonar el mite que les centrals nuclears són segures", va dir. "Ara les opinions dels japonesos han canviat ràpidament. Molt més enllà de la meitat de la població creu que el Japó s'ha de moure cap a l'electricitat natural."

Un problema de proporcions infinites

Dr Ramana espera que els reactors de la planta i nuclis de combustible que es va refredar prou per a un tancament en dos anys.
"Però va a ser molt llarg abans que el combustible pot ser retirat del reactor", ha afegit. "Lluitar amb l'estructura de les esquerdes i compromesa i el tractament de radiació en l'àrea prendrà uns quants anys, no hi ha dubte sobre això".

Dr Sawada no és tan clar sobre quant de temps una parada freda podria prendre, i va dir que el problema serà "els efectes del cesi-137 que, a terra i l'aigua contaminada al voltant de la central i el metro. Prendrà un any, o més temps, per fer front a aquest ".

Gundersen va assenyalar que les unitats es continuen les fuites de radiació.

"Encara estan emetent gasos radioactius i una enorme quantitat de líquid radioactiu", va dir. "Serà com a mínim un any abans que pari de bullir i bullir fins que s'aturi, que estarà ocupada fora de vapor radioactiu i líquids."

Gundersen es preocupa per rèpliques de terratrèmols més, així com la forma de refredar dues de les unitats.

"La unitat quatre és el més perillós, que podria caure", va dir. "Després del terratrèmol de Sumatra es va produir un [rèplica] 8,6 sobre 90 dies més tard, pel que no estem fora de perill encara. I vostè està en un punt en què, si això succeeix, no hi ha ciència d'això, ningú ha imaginat que el combustible calent nuclear es troben fora de la piscina de combustible. No he trobat la manera de refredar les unitats tres i quatre. "

Gundersen avaluació de la solució d'aquesta crisi és incert.

"Les unitats de l'u al tres tenen els residus nuclears a la planta, el nucli fos, que té plutoni-hi, i que ha de ser eliminat del medi ambient durant centenars de milers d'anys", va dir. "D'alguna manera, un robot, que hauran d'anar allà i vam aconseguir posar-lo en un recipient i guardar-lo per l'infinit, i que la tecnologia no existeix. Ningú sap com aconseguir el nucli fos de la planta, no hi ha solució disponible per a la collita que des del sòl. "

Dr Sawada diu que la creació de la fissió nuclear genera materials radioactius per als que simplement no hi ha coneixement ens informa com desfer-se dels residus radioactius.

"Fins que sapiguem com desfer-se amb seguretat dels materials radioactius generats per les centrals nuclears, cal posposar aquestes activitats per tal de no causar més mal a les generacions futures", va explicar. "Fer el contrari és simplement un acte immoral, i aquesta és la meva creença, com a científic i com a supervivent del bombardeig d'Hiroshima atòmica."

Gundersen creu que es portarà als experts almenys deu anys per dissenyar i posar en pràctica el pla.

"Així que de deu a quinze anys a partir d'ara potser podem dir que els reactors han estat desmantellades, i al mateix temps que acaben contaminant l'aigua", va dir Gundersen. "Ja estem veient estronci [en] 250 vegades els límits permesos en la taula d'aigua en Fukushima. Contaminats aqüífers són molt difícils de netejar. Així que crec que tindrem un aqüífer contaminat en l'àrea del lloc de Fukushima per a un llarg, molt de temps. "

Per desgràcia, la història dels desastres nuclears que sembla tornar l'avaluació de Gundersen.

"Amb Three Mile Island i Txernòbil, i ara amb Fukushima, es pot determinar el dia exacte i hora en que va començar", va dir, "però mai acaben."



Text original en anglès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada