dimecres, 11 de maig del 2011

De Madrid a Barcelona (i viceversa)

El passat diumenge al voltant de 4.000 persones es van manifestar pels carrers de Madrid pel tancament de totes les centrals nuclears de l'Estat Espanyol. Un acte convocat per 25 organitzacions i col.lectius.

La cobertura mediàtica ha estat amplia, tot i que ens hagués agradat un reflex més destacat als mitjans de comunicació. Malauradament tornem a constatar que la bona feina dels periodistes queda neutralitzada als consells de redacció de les seves empreses quan es tracta de parla de nuclears.

La Manifestació de Madrid marca un punt d'inflexió en la contestació al carrer del moviment antinuclear de l'Estat. La propera etapa d'aquest tour serà com no a Barcelona. Catalunya conviu amb 3 centrals nuclears en funcionament, un incident molt greu a les nostra història recent (Vandellós I, ja tancada), i la possibilitat encara viva de ser el lloc escollit per albergar una cementiri centralitzat de residus.

Aquesta societat ha de demostrar que ens importa més la salut nostra i de les generacions futures, que els interessos econòmics de les grans empreses elèctriques.

Així que ja sabeu, el proper diumenge 5 de juny ens manifestarem pel tancament urgent de les centrals nuclears. Sortirem a les 12 hores de la Delegació de Govern Espanyol a Pla de Palau i anirem fins a la seu d'Endesa a l'Avinguda Paral.lel.

Apunta-ho a la teva agenda. Comptem amb tú. I també amb tú.

Jesús Navarro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada